Over Lika

Na een studie architectuur en bouwkunde aan de Technische Universiteit in St. Petersburg, in combinatie met 5 jaar kunstgeschiedenis, heeft Lika Smirnova aldaar als architect gewerkt.

Sinds 1983 woont ze in Nederland. Na haar beëdiging als tolk Russisch in 1988 werden bedrijfsleven, overheden, diverse wetenschappelijke, maatschappelijke en militaire organisaties alsmede instanties op het gebied van sport en landbouw haar opdrachtgevers. Na een opleiding voor Gerechtstolk in strafzaken in 1997 zijn haar werkzaamheden uitgebreid naar rechtbanken, advocatenkantoren en notarissen.

Lezingen en reizen
Al meer dan 15 jaar laat ze het publiek in het hele land genieten van haar kleurrijke voordrachten over kunst en cultuur in Rusland. Daarnaast organiseert en leidt ze persoonlijk enkele kunst-, cultuur- en bedrijfsreizen als ook andere soorten reizen op maat naar Rusland in de  zomerperiode (mei tot oktober). De zorgvuldige keuze van hotels, programma’s, vervoer, restaurants etc. maakt Lika Smirnova in nauw overleg met het betreffende gezelschap.

Diversiteit
Niet alleen haar Russische afkomst en achtergrond maar vooral ook haar vele goede contacten met Russische musea, theaters, culturele instanties, kloosters en kunstenaars helpen haar om zowel in haar werk in Nederland als in Rusland pakkende (kunst)historische, culturele en andere wetenswaardigheden te kunnen presenteren.

Wilt u meer over Rusland weten? Met Lika Smirnova gaat een nieuwe wereld voor u open!

 

Vaas, malachiet, Ekaterinoburg Rusland, 1841-1842, Staatsmuseum Hermitage St. Petersburg
Rafael – Loggia’s, kopie uit 1787, Staatsmuseum Hermitage St. Petersburg